İSON Kuyruklu Yıldızı ve İsa'nın gelişi

İSON Kuyruklu Yıldızı ve İsa'nın gelişi

İncil'de Hz. İsa "İnsanoğlu" olarak adlandırılıyor. Henüz birkaç ay önce keşfedilen İSON Kuyruklu Yıldızına bu adı verenler bu benzerliğin farkında mıydılar yoksa bilerek mi kurguladılar?

Bu gök cisminin adını İ-SON şeklinde böldüğümüzde İsa'nın baş harfi 'İ' ve İngilizce'de oğul anlamına gelen 'SON' kelimeleri daha da belirginleşiyor.

C/2012 S1 ya da yaygın adıyla İSON 21 Aralık 2012'de gökbilimciler Vitali Nevski ve Artyom Novichonok tarafından keşfedildi.

28 Kasım 2013'te (dün) Güneş'e en yakın konuma gelen İSON'un bundan yaklaşık bir ay sonra yani 26 Aralık 2013'te dünyaya en yakın konuma gelip yoluna devam edeceği tahmin ediliyor (bugünkü gazete haberlerine göre İSON dün Güneş'e en yakın konumundayken parçalanıp dağılmış).

İSON ve İSA arasındaki isim benzerliği her ne kadar ilgimizi çekmiş olsa da ondan daha ilginç olanı kuyruklu yıldızın zamanlaması yani, 26 Aralık 2013'te Dünya'ya en yakın konuma gelecek olması. Çünkü bu tam da Hıristiyanlar'ın Hz. İsa'nın gökten ineceğine inandıkları tarihe denk geliyor, yani Noel'e.

İncil'in birçok yerinde Hz. İsa yeryüzüne geri gelmeden önce gerçekleşecek olan belirtiler anlatılıyor ve dikkatli inceleyecek olursak bunların birçoğunun gerçekleşmiş olduğunu görürüz. Merak edenler İncil'i okuyup araştırabilirler, ben burada bu konuya girmeyeceğim.

İşte İncil'de İsa'nın yeryüzüne tekrar geliş anını anlatan bölüm:

"O zaman İnsanoğlu'nun (Îsâ'nın) belirtisi gökte görünecek. Yeryüzündeki bütün halklar ağlayıp dövünecek, İnsanoğlu'nun (Îsâ'nın) gökteki bulutlar üzerinde büyük güç ve görkemle geldiğini görecekler." Matta 24:30

Sonunda ne olur bilemiyoruz ama bu benzerlikleri inceleyip böyle bir gök cismini takip etmek bile yeterince heyecan verici.

CGG, 29 Kasım 2013

Gizlilik Bildirimi
Gizlilik Bildirimi

Kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Çerez kullanımına izin vermek için lütfen tıklayın.